Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб20042019

Брой 331, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73852 BGN1 GBP = 2.26186 BGN1 CHF = 1.7182 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 130 години от рождението на Чарли Чаплин честват в Музея на хумора и сатирата

130 години от рождението на Чарли Чаплин честват в Музея на хумора и сатирата

130 години от рождението на Чарли Чаплин честват в Музея на хумора и сатирата

Днес Музеят на хумора и сатирата в Габрово ще отбележи 130 години от рождението на една от най-талантливите личности от ерата на нямото кино — Чарли Чаплин.

Точно в деня на юбилея, Музеят ще покаже панорама от творчеството на великия актьор, от 9.00 до 18.00 ч. във фоайето на третия етаж ще могат да се видят едни от знаковите късометражни филми на Чаплин.

От 16.00 в Залата на жирафите Цветомир Цанков ще проведе кинолектория, след която публиката ще се наслади на филма „Светлините на града“, оценен от Британския филмов институт като „най-доброто постижение” на великия комик.

Не случайно в Габрово се намира единственият паметник на Чаплин в България. Оригиналната композиция е дело на акад. Георги Чапкънов и е разположена в „Парка на смеха” до Музея на хумора и сатирата.

Той е най-известният актьор в ранните холивудски филми, а по-късно и забележителен режисьор. Ето какво отбелязва в книгата си „Моята автобиография“: „Бях вестникарче, майстор на детски играчки, духач на стъкло, прислужник на лекар, но като брат ми Сидни по време на всички тези „професионални отклонения“ нито за момент не забравих крайната си цел – да стана актьор”.

България

Икономика

Токов удар от ЕРП-та

Токов удар от ЕРП-та

И трите електроразпределителни дружества са поискали увеличение на цената на тока от 1 юли. ЧЕЗ настояват за драстично повишаване на нощната…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Натанаел приключи с Лудогорец

Бразилският ляв бек на Лудогорец Натанаел е приключил с тима от Разград. Неговият договор с “орлите“ е до края на сезона След това ще се при…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие