Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб16022019

Брой 286, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73574 BGN1 GBP = 2.22392 BGN1 CHF = 1.72017 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Фатих Акин представи “Златната ръкавица“ на Берлинале

Фатих Акин представи “Златната ръкавица“ на Берлинале

Германският режисьор Фатих Акин се участва на кинофестивала в Берлин с трилър за действителен сериен убиец в Хамбург през 70-те години на миналия век. “Златната ръкавица“ е един от 17-те филма в основната конкурсна програма на Берлинале.

Акин е считан за един от новите немски режисьори от XXI век. Неговото кино е мултикултурно — Акин е син на турски мигранти, построили немското икономическо чудо през 19601970-те години. Нещо повече: режисьорът зачудва всички, с изявата си като истински немско — холивудски режисьор. Проявава внимание към националните проблеми и конфликти и не се срамува от своята „немска” идентичност. През 2010 г. всичко в света започна решително да се променя, а филмите на Акин си останаха предсказуеми и истински. Филмът му е виртуозен и многопластов, не е социално кино, както твърди режисьорът. Наричат го и класик на новото немско кино.

България

Икономика

Спорт

Георги Дерменджиев подписа договора си на „Герена”

Георги Дерменджиев подписа вчера официално договора си като треньор на Левски в офисите на клуба на „Герена”. Специалистът парафира своя кон…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие