Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Опера в парка” и за най-малките

„Опера в парка” и за най-малките

„Опера в парка” и за най-малките

От 15 юни до 15 юли пар­кът на Воен­ната академия става домакин на фес­тивала „Опера в парка“, който се организира от Софийс­ката опера и балет.

Фес­тивалът „Опера в парка” ще пред­с­тави оперите „Лакме“, „Пепеляшка“ и „Любовен елик­сир“, балет­ните спек­такли „Дамата с Камелиите“, „Жизел“ и „Зорба Гър­кът“. Сериозно внимание е обър­нато и на пос­танов­ките и за най-малките, тъй като трябва да отг­леж­даме и пуб­лика”, комен­тира акад. Пламен Кар­талов. „Изненадата тази година е премиерата на дет­с­ката опера „История с патоци, мечо и лиса“, дело на режисьора Юлия Кръс­тева, носител на наг­радата „Злат­ното перо“ на Съюза на бъл­гар­с­ките ком­позитори“, заяви дирек­торът на операта. пред­с­тав­лението е под­ходящо за деца на въз­раст между 2 и 10 години. В него се раз­казва история с животни и отношенията помежду им. Интересен факт е, че в операта учас­т­ват и 8 деца на въз­раст от 4 до 9 години. Музиката е на извес­т­ния бъл­гар­ски ком­позитор проф. Георги Кос­тов, който е носител на орден „Стара планина, а тек­с­тът е съз­даден по стиховете на Огнян Гер­джиков от книж­ката „История с патоци, Мечо и Лиса, история дето съв­сем ще ви слиса“. за първи път във феста „Опера в парка“ ще вземе учас­тие и Музикал­ният театър.

България

Икономика

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...