Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Коледна премиера на „Лебедово езеро“ във Варна

Коледна премиера на „Лебедово езеро“ във Варна

Коледна премиера на „Лебедово езеро“ във Варна

В главните роли са руските звезди Саори Коике и Егор Мотузов

В рам­ките на XVIII Коледен музикален фес­тивал — Варна 2017, на 8 и 9 декем­ври от 19.00 пред­с­тои премиерата на пър­вата в историята на Вар­нен­с­ката опера пос­тановка на балета „Лебедово езеро“ от Пьотр Илич Чай­ков­ски.

Хореог­рафията е на Мариус Петипа, Лев Иванов, редак­ция Свет­лана Тон­шева – дъл­гогодишна солис­тка на Кремъл­с­кия балет, сега балетен педагог в Дър­жавна опера Варна. Асис­тенти Сер­гей Антонов, Гер­гана Георгиева-Караиванова, музикална редак­ция Мариела Чан­кова. Кос­тюми и сценог­рафия — Ася Стоименова.

Оркес­търът е на Дър­жавна опера Варна с диригент Мар­тин Геор­гиев. В ролите на Одета/Одилия и Принц Зиг­ф­рид ще тан­цуват на 8 декем­ври звез­дите на Кремъл­с­кия балет Саори Коике и Егор Мотузов; бъл­гар­с­ката примабалерина Веса Тонова и водещият балетен солист на Вар­нен­с­ката опера Павел Кир­чев.

Одета/Одилия отдавна е влязла и в репер­тоара на примабалерината на Софийска опера и балет Веса Тонова, а водещият солист на Вар­нен­с­ката опера Павел Кир­чев сега ще дебютира в ролята на Зиг­ф­рид. „Поз­нати са редак­ции, в които Зиг­ф­рид и Одета загиват, но в нашата пос­тановка те остават живи. Любовта при нас побеж­дава”, споделя хореог­рафът Свет­лана Тон­шева.

Изпит­вам огромен сан­тимент към вар­нен­с­ката пуб­лика, която обича и поз­нава балета. Моята кариера е стар­тирала във Варна в пъл­ния смисъл на думата”, казва Веса Тонова.

Павел Кир­чев е Принц Зиг­ф­рид. „Мечта ми е било да тан­цувам Принц Зиг­ф­рид. „Лебедово езеро“ е вър­хът на класиката, балет на балетите и за един артист е привилегия да тан­цува тази роля”.

СН 1 Саори Коике и Егор Мотузов

България

Икономика

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...