Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Пон24072017

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67998 BGN1 GBP = 2.1826 BGN1 CHF = 1.76982 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

Етнографсикя музей открива образователен център за деца

Националният етнографски музей ще създаде образователен център, като част от дарителската кампания “Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“, съобщава БНТ. Целта на проекта е да подпомогне децата в обучението им по история, география и човек и общество.

“Самодива“, “Кукер“ и “Малък змей“. Това не са герои от народните приказки, а зали от образователния център. Три бивши фондохранилища ще се превърнат в модерно и приветливо място.

Зала “Малък змей“ ще обучава и забавлява най-малките посетители. Най-интересно ще бъде измислянето на народна приказка от самите деца, които ще влизат и в ролята на героите. Техните родители ще опознават занаятите на грънчари, месари и тъкачи, ще изработват накити, ще плетат дантели и ще приготвят…

Прочети още…

В Плевен започва „Лятна китарна академия”

В Плевен започва „Лятна китарна академия”, която е част от ежегодния Международен китарен фестивал, с участници от Бълтгария, Италия и Македония

Артистичният директор на академията е Николай Михайлов — преподавател по класическа китара в Националното училище по изкуствата /НУИ/ “Панайот Пипков“.

Творческата работа ще бъде в туристическия дом на парка “Кайлъка“ и ще продължи до 30 юли, част от проявите са край езерото за спортен риболов и в две галерии в Плевен.

Предвидена е световна…

Прочети още…

Залцбургският музикален фестивал започна със световни имена

Залцбургският музикален фестивал започна със световни имена

Оперната прима Анна Нетребко ще видим в „Аида”

Австрийският фестивал в Залцбург започна вече стартира е ще представи класически и драматични представления с участието на някои от най-ярките представители на операта. Музикалните събитие бе открито от американския диригент Кент Нагано, който ръководи Баварския симфоничен оркестър, с “Преображението на нашия Исус Христос“ на Оливие Месиен.

Акцент на 40-дневния фестивал ще бъде шедьовърът “Аида“ на Верди на 6 август, адаптиран от иранския…

Прочети още…

Оперният юли се пренася на Античния форум

Оперният юли се пренася на Античния форум

Cтapoзaгopcĸaтa oпepa щe ce пpeнece пpeз пocлeднaтa ceдмицa нa мeceц юли нa cцeнaтa нa Aнтичния фopyм „Aвгycтa Tpaянa“. B paмĸитe нa тpaдициoнния фecтивaл „Лeтни мyзиĸaлни вeчepи“ щe бъдaт пpeдcтaвeни тpи гpaндиoзни ĸoнцepтa. Te щe пpивлeĸaт внимaниeтo нa пoчитaтeлитe нa oпepaтa, бaлeтa и нa вeчнaтa мyзиĸa нa лeгeндapнaтa гpyпa QUЕЕN.

Haй-дoбpoтo oт изминaлия ceзoн нa бaлeтнaтa тpyпa нa Дъpжaвнa oпepa — Cтapa Зaгopa щe пpeдcтaвят apтиcтитe нa 26 юли oт 21.00. Бaлeтнaтa Гpaнд гaлa e пo идeя…

Прочети още…

България

Икономика

Спорт

None

Спорт тото

Тираж №5720.07.2017 г.

6 от 49

I ТЕГЛЕНЕ1, 9, 19, 25, 28, 34. ПЕЧАЛБИ – шестици — няма; петици — 13 по 1733,60 лв. четворки — …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Румен Порожанов: Трябва да търсим баланс в съфинансирането

Румен Порожанов: Трябва да търсим баланс в съфинансирането

Трябва да търсим баланс в съфинансирането. Икономическите условия вече не позволяват да няма съфинансиране на 1-ви стълб, както е било полит…

Прочети още:

Loading...