Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Глас народен Свят за милиардери...и за всички останали

Свят за милиардери...и за всички останали

Човечеството откак се помни е преживяло няколко страшни всеобхватни (пандемични) инфекциознни заболявания - тиф, чума, холера, различни типове грип, които се разпространяват върху различни гегографски области, или по целия свят. Срещу вирусите на тези заболявания, които протичат с висока смъртност, човешката популация няма имунитет. Чумата през ХІV век опустошава цяла Европа. Изграждащите се здравни органи в различните страни, регистрирайки милионите загинали, не са могли да се справят с непознатите вируси, но се натрупва опит за разпознаването на коварните болести. Създават се антивирусни средства за борба срещу тях, какъвто е случят за борба с туберкулозата. Наличните антибиотици през последните седемдесетилетия обаче са безсилни срещу нови щамове вируси и бактерии. Те още не са използвани като средства за унищожаване на голяма част от земното население.

Такива коварни намерения за съжаление днес при високо технологичното развитие на науката и техниката замислят да осъществят Световната здравна организаци, Центърът за контрол на заболяванията и фондът на Бил Гейтс, опирайки се на пандемията Ковид-19. Тези намерения имат своя предистория, създадена преди десетилетие.

...През май 2010г. Фондация „Рокфелер“ и Глобална Бизнес Мрежа (GBN) публикуват „Сценарии за бъдещето на технологията и развитието“, като на стр.18 на първия сценарй, озаглавен „Пълно блокиране“ („Look Step“), подробно е описана епидемията, предизвикана от смъртоносен вирус, който по симптоми, протичане на заболяването и организацията на борба с него в много отношения съвпада с Covid-19.“

При изпълнение на публикуваните сценарии особени функции се възлагат на филантропите-олигарси, един от които е създателят на Майкрософт Бил Гейтс. Известна е благотворителната дейност на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, която през април 2015 г. дарява 50 милиона долара за борба с вируса „Ебола“. Тогава Бил Гейтс заявява, че светът ще се сблъска с нов вирус, който ще предизвика глобална катастрофа - именно вируса, а не ядрената война ще унищожат 10 млн. души, а световното благосъстояние ще загуби три трилиона долара. Три години по-късно, през 2018 г., опирайки се на резултатите от симулация, изпълнена от Института по моделиране на болести в Белвю, той твърди,че ако този смъртоносен въздушно-капков патоген, по подобие на испанския грип от 1918 г., се появи сега, то почти 33 милиона ще умрат за шест месеца. Гейтс предлага самоизолация, карантина и създаване на ваксина, с която да бъдат ваксирани всички граждани, да се контролират чрез мобилните им телефони и да се създаде глобална система на здравеопазването чрез армия от медици в рамките на НАТО.

От Рокфелеровите четири сценарии за „Пълно блокиране“, „Умните заедно“, „Атака с взлом“ и „ Умно сметище“ вече пет месеца действа „пълното блокиране“ на страните по света за защита от Ковид.19. Милиони хора умират, а останалите са гладни и безработни. Последният сценарий „Умно сметище“ предвижда създаването на Нов световен ред с обособяване на две планетарни общности: „Глобалният град“ и „Глобалното село“, като „Селото“ ще обслужва „Града“ и ще бъде източник на всякакви ресурси. Управлението в „Глобалното село“ и реда в него ще се поддържа в съответствие с концепцията за „управление чрез хаос“. Според сценария „Глобалният град“ ще се състои от няколкостотин мегаполюси, преимуществено в Западното полукълбо, свързани помежду си с първокласни комуникации, които ще заобикалят гигантските територии („Глобалното село“) на хаоса и изостаналосстта и ще използват постиженията на четвъртата индустриална революция.

Световната здравна организация споделя, че коронавирусът може никога да не изчезне. Експертите посочват редица вируси, като предизвикващия СПИН вирус ХИВ. Той се появи преди десетилетия и нито изчезна, нито бе открита ваксина срещу него.

„Филантропът“ Бил Гейтс иска да устрои световен апокалипсис, като предвижда световното население от 7-8 милиарда да остане до 2 милиарда. Отстраненото човечество консумирало твърде много кислород, храна и други. То ще бъде контролирано чрез имплантирани чипове за насочване към такива дейности, които носят някаква криптовалута, с която може да се забогатява и пазарува в интернет..

Милиардерите търсят начини бъдещето на света да бъде в техните ръце, като използват смъртоносните вируси за глобална катастрофа, която им носи милиарди за тяхното съществуване, но протестите на „глобалното село“ ще пречупят пъклените им намерения .

Никола Чолаков, Горна Оряховица