Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява

Корнелия Нинова: Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява

Корнелия Нинова: Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява

Уважаеми български граждани,

Поздравяваме ви с Деня на победата! Днес се навършват 75 години от безусловната капитулация на нацистка Германия, разпалила най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Победата на съюзниците, с решаващия принос на Съветската армия, слага край на човеконенавистен режим, който пише най-мрачните страници на миналия век с Холокоста и с десетките милиони цивилни жертви на световния конфликт.

Днес е ден, в който трябва да преклоним глава пред всички, които се изправиха и воюваха срещу това зло по фронтовете и в съпротивата. Сред тях са и десетки хиляди български антифашисти и воини, ускорили края на Третия райх с героизма си във финалната фаза на войната. Недостойни са опитите да се омаловажава този подвиг и да се пренаписва и преиначава историята със задна дата заради конюнктурни политически интереси. Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява.  

Поздравяваме Ви и с Деня на Европа! Днес се навършват 70 години от деня, в който за пръв път Шуман обявява идеята за Обединена Европа, с което да се гарантира мир между доскоро непримирими съперници. 70 години след това, 450 милиона европейци споделят общите ценности като мир, равенство, солидарност, върховенство на закона, социален прогрес и икономически просперитет. България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи. Нека бъдем горди българи в силна и социална Европа!

Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!

Честит двоен празник!

България

Икономика

Култура

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Свят

Над 18 000 души са обвинени за корупция в Китай през 2019 г.

Броят на хората с повдигнати обвинения в корупция в Китай почти се е удвоил през 2019 г., става ясно от доклад на прокуратурата, предаде АФП...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...