Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Румен Радев за армията: Няма място за угодни сделки и политическо оцеляване

Румен Радев за армията: Няма място за угодни сделки и политическо оцеляване

Румен Радев за армията: Няма място за угодни сделки и политическо оцеляване

Нека всяко изпитание ни прави по-силни, по-човечни и сплотени, каза държавният глава.

Няма място за угодни сделки и политическо оцеляване, заяви президентът Румен Радев в приветственото си слово по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия, цитиран от Епицентър.бг. С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството. Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност, започна словото си държавният глава. Днешният празник е тържество на единството на народ и армия. Когато тази спойка е силна, силна е и страната ни, каза още президентът. Днешният 6 май е по-различен, няма да има парад, но нашите военнослужещи отново са на своя пост и ще демонстрират уменията си. Нека бъдат уверени, че признателността ни към тяхната рискова дейност и висока мисия е непреходна, призова Радев. Нека не забравяме, че сме в дълг пред онези, които влизаха в бой и загиваха с едничката надежда за бъдещето на България, каза още той.

Успешни поколения не се постигат със страх и поклонение, а със сила и дързост. Затова нека почетем достойния българин, който търси истината и не се примирява с произвола, категоричен бе президентът Радев. Скъпи млади българи, вие ще трябва да успявате там, където ние днес не успяваме. Бъдете дръзки и помнете, че във вас тече кръвта на поколения смели българи, заяви още Радев. Нека всяко изпитание ни прави по-силни, по-човечни и сплотени, каза още той. Живеем във все по-неспокоен свят, в който суверенитетът и сигурността ще чертаят бъдещето на нацията. Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване, добави президентът.

Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при ясни процедури и единен подход към видовете въоръжени сили. Решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците, предупреди Радев. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост, повтори Радев. Бъдещето принадлежи на смелите, а не на уплашените. Бъдещето на България зависи от нашата дързост и задружност, посочи още той. България устояваше на бурите и се възраждаше. Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност, подчерта държавният глава. Бъдете дръзки и помнете, че във вас тече кръвта на поколения смели българи.

Скъпи сънародници, пожелавам ви светъл християнски празник. Честит Ден на храбростта! Нека Свети Георги Победоносец ви закриля, каза още в словото си държавният глава.

България

Икономика

Култура

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Свят

Над 18 000 души са обвинени за корупция в Китай през 2019 г.

Броят на хората с повдигнати обвинения в корупция в Китай почти се е удвоил през 2019 г., става ясно от доклад на прокуратурата, предаде АФП...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...