Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26052020

Брой 101, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79368 BGN ↑ 1 GBP = 2.18375 BGN ↑ 1 CHF = 1.84669 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП отбеляза нетрадиционно Деня на труда 1 май

БСП отбеляза нетрадиционно Деня на труда 1 май

В интернет социалисти споделяха свои снимки и впечатления за нарушаване на трудовите им права

„Отбелязваме 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество. Днес обаче хората на труда са онеправдани, потиснати от бедности, несправедливост. Кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод празника на труда 1 май.

Тя добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия. “Сега трябва да защитим работните им места и доходи. Ние, българските социалисти, заставаме до тях и ще отстояваме докрай правата им. Благодарим на лекари и медицински сестри, на полицаи и учители, на всички, които в този момент са на първа линия, за да гарантират нашето здраве, сигурност и образование за децата ни“, каза още Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че заради карантината днес не може да се проведе традиционният първомайски митинг-шествие: “Но хората на труда днес сме заедно, солидарни, защото имаме обща кауза –  грижата за народа, борбата с бедността и неравенствата, борбата за работа и достойни доходи, за справедливост и равни права.“      

“Бъдете здрави и с вяра в собствените си възможности и в силата ни като народ. Честит 1-ви май!“, пожела лидерът на БСП.

Партията отбеляза тази година нетрадиционно 1 май – Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестниците “Дума“, „ЗЕМЯ” и левия печат, с интернет кампанията “РАБОТА И ДОХОДИ“. Тя ще се проведе в цялата страна, съвместно с Младежкото обединение на БСП. Кампанията ще протече в интернет и в социалните мрежи. Ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест.

С качване на своя снимка или снимка от предишно първомайско шествие и послание всеки можеше да изрази позиция в защита на сигурни доходи, солидарност и социална справедливост или протест срещу нарушаването на човешките и трудовите права.

България

Икономика

Loading...

Култура

Музеите на Ватикана отварят врати от 1 юни

Музеите на Ватикана отварят врати от 1 юни

Ватиканските музеи ще се върнат към работа от 1 юни, като всички посетители ще носят маски, ще спазват правилата за социална дистанция и тем...

Прочети още:

Loading...

Спорт

 Милош Крушчич: Левски трябва да го има

 Милош Крушчич: Левски трябва да го има

Треньорът на ЦСКА сподели, че някои от играчите, които не са титуляри, са напуснали, но според него няма да има други промени в състава пред...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

95 наглеци източили евросредства от 160 000 дка незасети полета

95 наглеци източили евросредства от 160 000 дка незасети полета

Фалшивите чертожници са получавали над 13 лв. на декар за празни ниви с боб и леща

Ако през миналата година помощта по обвързаната подкрепа з...

Прочети още:

Loading...