Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Проф. Румен Гечев към управляващите: Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за  БВП и растежа

Проф. Румен Гечев към управляващите: Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за  БВП и растежа

Проф. Румен Гечев към управляващите: Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за  БВП и растежа

Българската общественост е подведена умишлено, категоричен е социалистът

„Националният статистически институт призна пред  цяла България, че 3 милиарда и 900 милиона лева  внос не са отчетени във времето от 1 януари 2019 г. до 31 декември 2019 година. След нашата декларация, изведнъж в НСИ се намери този „забравен“ внос. НСИ се извиниха с това, че документите от митницата закъснявали с 28 дни, понякога до 2 месеца“. Това заяви народният представител проф.Румен Гечев в декларация от името на ПГ на „БСП за България“ в парламента. Той попита дали са 28 дни в периода януари 2019 –януари 2020г. и попита кой и защо крие документите от митниците към Националния статистически институт. Според него е очевидна манипулация последвалата корекция и на данните за увеличено потребление, нарастване на инвестициите и на износа през 2019г, за да може чрез нея да се оправдаят безпочвените твърдения на управляващите за някакъв рекорден ръст на БВП в ЕС. Той контрира опита на ГЕРБ да оправдават манипулацията на статистиката с връщане към времената от високия курс на долара през 1997 г. с подчертаването на факта, че управляващото мнозинство е гласувало високо доверие на финансовия екип на кабинета „Виденов“, като е избрало неговия заместник-финансов министър за Управител на БНБ, а неговият финансов министър Димитър Костов за подуправител по ключовия ресор „Банков надзор“. И това беше правилен избор, подчерта Румен Гечев, защото това са колеги с доказана професионална квалификация, в т.ч. от Световната банка.

“Истината е, че цяла България разбра, че българската общественост и нашите партньори от ЕС са подведени за псевдо-успехите на управлението на ГЕРБ“, заключи Гечев.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие