Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17022020

Брой 285, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Политолог: Управляващите сами творят бедите си

Политолог: Управляващите сами творят бедите си

Политолог: Управляващите сами творят бедите си

“Партия ГЕРБ започва сама да твори собствените си беди“.

Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев във връзка с вота на недоверие към правителството, внесен от БСП. Той посочи, че реалната опасност за Бойко Борисов е неговото обкръжение и състоянието на “партията-държава ГЕРБ“. “Нямаш ли враг срещу себе си, ти самият започваш да ставаш враг на себе си“, посочи той. По думите на Вацев правителството множи хаоса в страната с действията си.

“В България знаем как да се предпазим от чудеса - с тежка кесия. Където има финансов ресурс, тези вотове много трудно минават“, коментира Вацев шансовете вотът на недоверие да успее.

Анализаторът коментира в предаването “12+3“ по “Хоризонт“, че за него са важни мотивите на вота и самата идея за него:

“Вотът е мотивиран, приемам като сериозни мотивите му, но замисълът трябваше да бъде по-различен“.

По думите му, ако вотът мине, страната ще се изправи пред ситуация, в която няма да има пряка готовност за поемане на властта:

“Отстраняването на днешния управляващ екип ще остави България в хаос поне за два месеца. Не, че и сега няма хаос“, заключи той. 

Вацев прогнозира и голяма криза, свързана и с хазарта.

Според него БСП прекалено много се занимават със себе си: “Занимават се с измислената вътрешна опозиция. Ей, Богу, аз не я виждам. Има хора, които са недоволни от ръководството, но това не се покрива с понятието опозиция“, уточни той и добави, че кризите в управлението е трябвало да бъдат обговорени и разкритикувани от “Позитано“ 20. 

Вацев коментира, че до този момент в България е трябвало да работи правителство в сянка, да има министър-председател в сянка. И се аргументира така: “Кризите са си кризи - и боклукът, и водата... Но наскоро България изтърпя ужасни поражения в областта на националната си сигурност. Американски служител, без да се консултира с Борисов, го издаде - българският министър-председател се бил съгласил с някого-си, когото ние не сме избирали, да се обсъжда промяната на българската конституция с хора, които не са опълномощени да правят това.“ Неотдавна Дейвид Хейл, заместник държавен секретар на САЩ по политическите въпроси, заяви в интервю за БНР, че с България е било договорена промяна в конституцията. По този повод Вацев каза как би могло да се отговори на чужденци, които “се пъхат, където не им е работата“. И като вариант предложи отговор в “духа на ротния“ - “въпросът с конституцията е уреден, обсъждане няма да има“. Анализаторът посочи, че никой не е посочил това като проблем.

Има два исторически паралела на днешното време, посочи Вацев. Единият е безвремието в последните години на Тодор Живков в края на 80-те години. “Принципът на властта е принцип на реалността. Когато се клати властта, действителното ти изглежда нереално“, каза Вацев. Посочи и друга аналогия - “По календара на дългата българска политическа история ние сме между 33-а и 35-та година. През 1934 година нещата рязко се променят. През 1933 г. е било същото безвремие.

България

Икономика

Култура

Спорт

Ефбет лига – 21-и кръг

Царско село - Витоша (Бистрица) 1:0

1:0 Антонио Георгиев 70

Левски - ЦСКА 0:0

Лудогорец - Ботев (Вр) 6:0

1:0 Марселин...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Фермерите са скептични дали добри пролетни дъждове ще успеят да компенсират зимната суша

На 60 см в земята няма влага, всичко е сухо и на кам...

Прочети още:

Loading...