Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17022020

Брой 286, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов: Който не си плаща таксите, остава без лиценз!

Борисов: Който не си плаща таксите, остава без лиценз!

Борисов: Който не си плаща таксите, остава без лиценз!

Променят хазартният регулатор в Национална агенция по хазарта

Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но когато държавата дава лиценз на фирми да упражняват бизнес и те трябва да плащат такси, а те не го правят, се взима лицензът и нищо друго, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание по повод промените в закона за хазарта и разкритията, че фирми на Васил Божков са ощетили държавата със стотици милиони, съобщи Епицентър.бг.

Създава се едно много грешно впечатление. Къде с умисъл, къде не. Може и да е от незнание - не знам, коментира Борисов и уточни, че в публичното пространство вървят едни странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол. Той е адресиран и до финансовия министър, и до главния прокурор. Този доклад е от много страници и те си носят отговорност. Това е официален доклад и засяга разлика в неплащане на такси за стотици милиони. Прегледах го внимателно. Има много фирми, но тъй като прокуратурата се е заела, направили са изземвания преди ден, няма да ги коментирам като имена. Хубаво е да разбера връзката с това да не си платил такси, ако е вярно това, което има в този доклад и затова прокуратурата го проверява. Редно ли беше този доклад да бъде прибран и скрит. Това е въпросът към мен, започна Борисов. Редно ли е този доклад да бъде прибран и скрит? Този доклад, дошъл при мен, не касае което и да е физическо лице и футболен клуб. Къде има тук някъде футболен клуб “Левски“? Имало го е преди мен, и след мен, и преди, и след Божков. Аз съм болен левскар, всички знаят. Трябва ли, като дойде този доклад, да го скрия?, каза премиерът по повод промените в закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов. Никой на никого не взима фирмата! Фирмата е негова, къде е одържавяването, къде е национализацията? Който не плаща такси, му се взима лиценза, фирмата му остава, отсече Борисов. Или бизнес, през който са минали 3 млрд. лв., не трябва да се проверява и не трябва да плаща данъци? Той се обвързва и със закона за хазарта, който искаме да променим. Възложил съм на финансовия министър и Менда Стоянова, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се аутсорсва, преотдава, да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с тази дейност. Изрично в решението, парламентът може да вземе подобно решение. Това е второто внушение - че едва ли не друг играч или други играчи, искат да се вкарат в тази сфера. Не - само държавата. Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е верен, няма да от какво да се притесняват, обясни премиерът. Очаквам скоро време прокуратурата да излезе със своите заключения. Думите одържавяване и взимане на бизнеса ги няма никъде, повтори няколко пъти министър-председателят.

Променят хазартният регулатор в Национална агенция по хазарта

Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект на Закон за Националната агенция по хазарта (НАХ). С него се предлага промяна във формата и организацията на хазартния регулатор в нашата държава - като Държавната комисия по хазарта се преструктурира в Национална агенция по хазарта. В проектозакона са разписани детайлно функциите, правомощията и структурата на Националната агенция по хазарта. Предвижда се тя да бъде специализиран държавен орган към министъра на финансите, който изпълнява държавната политика в областта на хазарта и свързаните с него дейности.

България

Икономика

Култура

Спорт

Ефбет лига – 21-и кръг

Царско село - Витоша (Бистрица) 1:0

1:0 Антонио Георгиев 70

Левски - ЦСКА 0:0

Лудогорец - Ботев (Вр) 6:0

1:0 Марселин...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Фермерите са скептични дали добри пролетни дъждове ще успеят да компенсират зимната суша

На 60 см в земята няма влага, всичко е сухо и на кам...

Прочети още:

Loading...