Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед23022020

Брой 289, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81263 BGN ↑ 1 GBP = 2.33281 BGN ↓ 1 CHF = 1.84234 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Спецсъдът остави Нено Димов за постоянно в ареста

Спецсъдът остави Нено Димов за постоянно в ареста

Спецсъдът остави Нено Димов за постоянно в ареста

Според магистратите министърът на околната сред в може да повлияе на служителите на МОСВ

Специализираният съд остави в ареста министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов. Като мотив магистратите посочват, че ако е на свобода той може да въздейства на служители на МОСВ, с цел да укрият доказателства, а също и да извърши друго престъпление, съобщи БНТ. Според съда, има обосновано предположение Димов да е извършил престъплението, в което е обвинен - умишлено безстопанственост. Като министър на околната среда и водите той е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени нужди, въпреки че нивото на язовир “Студена“ значително е намалявало. Това е ставало в нарушение на изискванията на законовата уредба да се гарантира наличието на достатъчно вода за питейни и битови нужди. Твърденията, че той е бил подведен или зле информиран не изключват отговорността му, категорични са спецсъдиите. Ако е на свобода, има реална опасност Нено Димов да извърши друго престъпление. Реална е опасността той да въздейства на служители на МОСВ с цел да укрият доказателства, коментира Дир.бг. За мен това определение е израз на безпомощност, защото съдът каза, че е имал съпричастност, тъй като е подписвал графиците, заяви адвокатът на Нено Димов - Ина Лулчева, след заседанието.

По думите й съдът задържа Нено Димов, защото обществото така очаква и защото с “новата вълна“ в прокуратурата обещаха, че ще се заемат с “високите етажи“ на властта.

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Кои са вероятните номинации за нов екоминистър?

Очаква се коалиционният съвет да заседава по темата във вторник. За фаворит за поста неофициално се смята заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, който е и председател на парламентарната комисия по регионално развитие, съобщи БНТ. Той е инженер по професия.

Другият вероятен кандидат е настоящият заместник на Нено Димов в екоминистерството - Николай Кънчев. По образование той е историк. Бил е и заместник-председател на ВМРО, депутат и журналист. В екоминистерството отговаря за управлението на отпадъците. По темата обаче продължава разследването за вноса на боклуци от Италия.

Икономика

Коронавирусът удари и родния износ на вино

Коронавирусът удари и родния износ на вино

12 български контейнера с вино в момента чакат административно освобождаване за влизане на пазара в Китай

В момента българските винопроизводи...

Прочети още:

Loading...

Култура

СОФИЙСКИ САЛОН КУЛТУРА - ЛЕГЕ 10

КЛУБ “АРХИТЕКТИ“

ФЕДЕРАЦИЯ “КУЛТУРА И МЕДИИ“

КАНИ

НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА:

ГРАДОУСТРОЙСТВО

И АРХИТЕКТУРНА СРЕДА В СОФИЯ

- ПРОБЛЕМИ И ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие