Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед23022020

Брой 289, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81263 BGN ↑ 1 GBP = 2.33281 BGN ↓ 1 CHF = 1.84234 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Почина Силва Зурлева

Почина Силва Зурлева

Почина Силва Зурлева

Журналистката и бизнес дама Силвия Зурлева почина в първия дена на Новата година при нелеп инцидент къщата си в село Ковачевица. Няма никакви сигнали за насилие, категорични са от полицията. Професионалната биография на Зурлева е свързана предимно с „Нова телевизия”, на чието управление посвещава близо 20 години. Родена е на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършила е СУ “Св. Климент Охридски” със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Дипломира се със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема “Морето в съвременната гръцка поезия”. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка “Антена България”, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет до 8 май 2019 г. Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Силва Зурлева, журналист, преводач, дългогодишен ръководител на Нова телевизия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с обществено значими каузи като „Българската Коледа“, която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца“ отбеляза още президентът. Министър-председателят Бойко Борисов използва профила си в социалната мрежа ''Фейсбук, за да изкаже съболезнованията си по повод смъртта на Силва Зурлева.

,,Бог да прости Силва Зурлева! Съболезнования на семейството и на близките ѝ'', написа премиерът. Безспорен професионалист, талантлив, умен и почтен човек, Силва Зурлева отдаваше сили да се налагат принципите на журналистическата етика и морал в най-трудните години, когато тези принципи бяха подменяни от слугинска и поръчкова журналистика. Неслучайно тя беше отстранена от телевизията, на която отдаде професионалния си живот, заявиха в съболезнователен адрес от Съюза на издателите в България. Редакцията на „Земя” се присъединява към скръбта на близките, колегите и приятелите й. Ще запомним Силва Зурлева като интелигентен, културен, мил и внимателен човек.

Икономика

Коронавирусът удари и родния износ на вино

Коронавирусът удари и родния износ на вино

12 български контейнера с вино в момента чакат административно освобождаване за влизане на пазара в Китай

В момента българските винопроизводи...

Прочети още:

Loading...

Култура

СОФИЙСКИ САЛОН КУЛТУРА - ЛЕГЕ 10

КЛУБ “АРХИТЕКТИ“

ФЕДЕРАЦИЯ “КУЛТУРА И МЕДИИ“

КАНИ

НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА:

ГРАДОУСТРОЙСТВО

И АРХИТЕКТУРНА СРЕДА В СОФИЯ

- ПРОБЛЕМИ И ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие