Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Посланията на политиците за Новата година

Посланията на политиците за Новата година

Посланията на политиците за Новата година

Президентът, премиерът и председателят на НС поздравиха българите

Какви послания отправиха политиците за 2020 година, обобщи БНТ. В новогодишното си обръщение президентът Румен Радев отбеляза как изминалата година е показала, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. Премиерът Бойко Борисов направи равносметка, че годината е била добра за България. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, припомни, че на парламентарните избори през 2017 г. са обещали 1200 лв. средна заплата до края на мандата, мнозина не повярваха, но ето че това обещание на парламентарното мнозинство е факт, година и половина преди поставения срок. Държавният глава заяви, че решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно, а парите ни се харчат безотговорно. Непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване. Премиерът Борисов посочва, че през миналата година кабинетът е работил за повишаване на доходите на българите, ускоряване на растежа на икономиката, разкриването на нови работни места. И че инвестициите в образованието и здравеопазването едновременно с реформирането на двата сектора е водещата задача за правителството през новата 2020-а. Той увери, че управляващите отчитат грешките си и се учат от тях. Моралните стандарти ще продължат да са водещи в отношенията ни с гражданите, заяви още Борисов.

Той използва фейсбук, за да отправи поздрав към българите по случай настъпването на новата 2020 година. Председателят на Парламента Цвета Караянчева цитира социологически проучвания, според които оптимизмът на българите се е повишил. Бюджетът за 2020 г., който НС прие, е гаранцията за твърдото намерение на управляващите да продължат по този път.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие