Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21012020

Брой 266, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76074 BGN ↑ 1 GBP = 2.29814 BGN ↑ 1 CHF = 1.82175 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Фандъкова няма легитимността да взима сама решение за вдигане на данъците

БСП: Фандъкова няма легитимността да взима сама решение за вдигане на данъците

БСП: Фандъкова няма легитимността да взима сама решение за вдигане на данъците

Кметът Йорданка Фандъкова няма легитимността да взима сама толкова важно решение като вдигане на данъци. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в сутрешния блок на Нова телевизия “Здравей, България“. Той обясни, че столичният градоначалник беше избран на местните избори с прекалено малка разлика, за да си позволява подобни еднолични действия.

“Това решение трябва да бъде взето от общинските съветници в СОС, а не от кмета и администрацията”, заяви той.

Според Калоян Паргов, подходът на управляващите в Столична община е сбъркан. “Получаваме още от същото - като в предишния мандат, коментира той. „Какво се случва сега? Набързо, след две предстоящи обсъждания ще осъмнем на Нова година с по-високи данъци и със сериозното съмнение, че те ще постигнат целта, за която претендират вносителите - по-чист въздух в София и подобряване на инфраструктурата в кварталите“.

Лидерът на БСП - София припомни, че Столична община има приети 100 мерки за справяне със замърсения въздух в града, но замърсеността остава. Сега предстои да приключи конкурсът за чистотата на града. Задължително е в договорите с новите фирми да бъде записано, че улиците трябва да бъдат мити и метени по-често. Това е елементарната и първа мярка за добрата хигиена в града и за подобряване на въздуха. Сега говорим за старите автомобили.

Според Калоян Паргов, исканото от кмета Фандъкова и администрацията на Столична община увеличение на данъците не отговаря на реалността. “Ако харчим по-ефективно парите от наличния бюджет, можем да постигнем целите, поставени сега с вдигането на данъците, категоричен е той. Имаме 100 милиона преходен остатък за тази година. Има пари бюджета. Това, което трябва да направят сега управляващите, е децентрализацията му. Да отпуснат повече средства на районите, за да може да оправят инфраструктурата. А по отношение на екологията - да се съсредоточим върху тези, които най-много замърсяват въздуха, а именно битовите потребители, използващи неекологични отоплителни средства. Калоян Паргов е убеден, че увеличаването на данъка върху възмездното придобиване на имущество също няма да доведе до очаквания резултат.

България

Икономика

Култура

Спорт

Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Надявам се скоро да дебютирам за националния отбор, призна Футболист №1 на България за 2019 г.

Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Ил...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...