Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кирил Добрев: Станишев да признае, че иска властта в БСП

Кирил Добрев: Станишев да признае, че иска властта в БСП

Кирил Добрев: Станишев да признае, че иска властта в БСП

“Анализът на предизборния щаб, който ръководех, беше по-обективен и критичен от доклада на вътрешната опозиция и най-важното - дава визия занапред“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по БТВ. Според него алтернативният документ е бил дребнав и единственото посочено решение е било оставка на ръководството. ”Това показва, че те нямат визия как да се развива БСП занапред. Говорят за отминали времена”, каза още той.

Кирил Добрев отговори на някои от критиките на т.нар. вътрешна опозиция в партията, според които промяната е подмяна. ”Тук младежите се защитиха, защото това е обида към тях. Ако нещо сме свършили за тези 3 години, е, че изградихме и подготвихме едно цяло поколение. Подмяна е когато смениш Димитър Дъбов с Катя Николова, но промяна е, когато на мястото на Георги Пирински дойде Крум Зарков“, обясни Добрев. 

Относно обвиненията, че левицата се е превърнала от  масова в електорална партия, зам.-председателят на БСП отговори, че има хора в ръководството, които през 1991 г. поемат партията с 2 млн. гласа и същите хора са в ръководството, когато БСП постига 380 хил. гласа. “Цифрите  показват кой превърна партията от масова в електорална. Отпреди 3 години показваме по-добри резултати“, каза още той. 

По повод  твърденията за авторитарната партия, Добрев сподели, че си спомня как Сергей Станишев и Михаил Михов като председатели са решавали въпроса с различното мнение в партията - чрез изключване. По думите му на Станишев би трябвало да събира социалистите в Европа и България, а не да е опозиционер на опозиционния лидер в България. “Нека Станишев има смелостта да признае, че  иска отново да бъде лидер на БСП. Да каже - вярно е, мандатът ми в ПЕС приключва, БСП върви нагоре и е нормално пак искам да се яхна върху нея и да се кача на власт. Това са най-откровените думи, които може да каже Станишев.

По думите му процесът на промяна в БСП е болезнен, но единственият гарант, че процесите ще продължат, е линията, която е поела това ръководство. ”Знам, че това става трудно и бавно. Но в името на това да подготвим и изградим нови политици, всички усилия си струват“, обясни Кирил Добрев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие