Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Президентът Радев за назначението на главния прокурор: Ултиматуми не приемам!

Президентът Радев за назначението на главния прокурор: Ултиматуми не приемам!

Президентът Радев за назначението на главния прокурор: Ултиматуми не приемам!

Не се хванах в капана министърът на правосъдието да предлага кандидат. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев, контрира Бойко Борисов

Ултиматуми не приемам. Ще се произнеса по темата за назначаването на Гешев в обозрим срок - когато реша.

Това заяви президентът Румен Радев след тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ по повод празникa на Сухопътни войски.

“Няма да протакам, ще се произнеса в обозрим срок. Не съм човек, който използва различни манипулации“, допълни Радев, предаде Novini.bg.

“Всички отговори са в Конституцията”, каза още президентът.

“Обърнах се към ВСС с настояване, което те не изпълниха по най-добър начин“, завърши Румен Радев.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат. Премиерът говори пред журналисти по време на обхода на строителството на АМ „Хемус“ край Габрово.

“Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета? Виждате какво лицемерие е! Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии“, разясни Борисов. 

„Искаха да ме вкарат в капан аз да излъча кандидат, да го избера и след това да кажат, че Бойко Борисов си избра главния прокурор. Не им се хванах и сега се чудят какво да направят и казват – „те професионалните му качества са добри. Колкото го познават те, толкова го познавам и аз,“ повтори премиерът.

Държавният глава: В Сухопътни войски има командири-лидери и отдаден личен състав

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев каза, че е оптимист за Сухопътните войски, защото там има истински лидери и командири, прекрасни специалисти и отдаден личен състав. Радев каза това в обръщението си на тържественото събрание във Военната академия “Георги Стойков Раковски“ по повод празникa на най-многочисления вид въоръжени сили. Президентът изрази убеждението си, че изоставането в процеса на модернизация на Сухопътните войски ще бъде преодоляно и напомни, че винаги е настоявал модернизацията на трите вида въоръжени сили да тече едновременно като най-добър и балансиран подход. Модернизацията е единен процес и обща трансформация, подчерта Радев, като също така изрази убеждението си, че ще се намерят механизмите Сухопътните войски да имат полагащото им се въоръжение и технологии, но подчерта, че модернизацията им означава преди всичко трансформация на подготовката, въвеждането на по-малки системи и технологии, въоръжение, но с ключово значение в една операция. Радев акцентира и върху основния проблем - неокомплектоваността с личен състав, като изтъкна, че тук трябва да бъде акцентът на усилията и трябва да се възстановят привлекателността и достойнството на военната професия. Президентът изрази увереност, че Сухопътните войски ще продължат все така отговорно да изпълняват задачите си, свързани с националната сигурност.

България

Икономика

Култура

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие