Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет12122019

Брой 238, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76567 BGN ↓ 1 GBP = 2.32635 BGN ↑ 1 CHF = 1.79073 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: До 2017 г. БСП бе маргинализирана партия, Корнелия Нинова постига връщане на доверието на гражданите

Социалист: До 2017 г. БСП бе маргинализирана партия, Корнелия Нинова постига връщане на доверието на гражданите

“Доволни сме от изборните резултати – имаме четири областни града, в сравнение с нула на последните избори. Препотвърдихме влиянието си и в знакови градове като Гоце Делчев и Пещера. Месеци преди изборите бяха извършени няколко законови промени, които притиснаха до стената повечето политически партии – лишени бяха от нормални партийни субсидии, беше внезапно отменено машинното гласуване, а то се прилага в Калифорния, например - щат с 40 милиона граждани, прилага се и в огромни държави, в които няма проблем с неграмотността. Ако не бяха отменили машинното гласуване, нямаше да има 600 хиляди невалидни бюлетини”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Михайлов пред БНТ.

Той коментира, че настояването за касиране на изборите не е само в София – по думите му има съмнения за нарушения и в 3 от районите на града, където също има желание за процедура по касиране на изборите, както и в град Шумен. Неродният представител коментира и репресиите на властта срещу кандидатите на БСП след изборите, като изтъкна случая с Радина Банкова в Ловеч, чиито сметки бяха запорирани, въпреки липсата на задължения, както и запалването на недвижим имот на общински съветник от БСП. „Това трябва да приключи, нужен е сериозен разговор за начина на провеждане на изборите в България”, категоричен бе проф. Михайлов.

Относно инсинуациите на претърпелия 10 поредни тежки изборни поражения екслидер на БСП Сергей Станишев, Михайлов коментира: „БСП е много демократична партия, след като отделни нейни членове си позволяват по подобен начин да критикуват настоящото ръководство. Партията, която наследи г-жа Корнелия Нинова беше маргинализирана – с 39 депутати и 0 кмета на областни градове. Тя я прекара през спечелени президентски избори, през увеличаване на броя народни представители и евродепутати, както и през спечелването на 4 знакови областни града и 62 общини. Трябва да си много субективен или да имаш специално политическо желание да компрометираш лидера и ръководството на БСП, за да твърдиш всичко това”, заяви проф. Михайлов.

България

Икономика

Култура

НИМ представи древни находки и нови открития

НИМ представи древни находки и нови открития

Сред експонатите са микенска керамика от късната бронзова епоха, златни пръстени от Калиакра и изключително ценни византийски монети. Открив...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие