Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Румен Гечев: Бюджет 2020 ни гарантира стабилно изоставане

Румен Гечев: Бюджет 2020 ни гарантира стабилно изоставане

Румен Гечев: Бюджет 2020 ни гарантира стабилно изоставане

“Бюджет 2020 не е обвързан с икономическото развитие на страната, за разлика от бюджетните политики на другите страни-членки на ЕС, в това число и на Румъния“. Това каза Румен Гечев, народен представител от ПГ “БСП за България“ пред НТВ.

Спoред него първият проблем на Бюджет 2020 е, че българското правителство предлага политика, която е обратна на политиката на другите европейски държави на поддържане на бюджетните приходи около 45-47% от БВП. “Това значи, че почти половината от БВП минава през процесите на разпределение и преразпределение. Българското правителство е заложило този дял да слезе до около 35%. Това ще означава, че в бюджета ще влизат около 12 млрд. лв. по-малко от европейския стандарт“, каза Румен Гечев.

Вторият проблем, който депутатът от БСП вижда е, че българският бюджет не е обвързан с икономическото развитие. “Не виждаме фонд за публично- частно партньорство. Например Румъния е заложила динамика 16-17% ръст на инвестициите, докато в България тя е 3%. Делът на инвестициите в Румъния от БВП, стимулирани от бюджета, е в пъти по-голям от този в България. Ние сме на последно място в Европейския съюз. Този бюджет ни гарантира стабилно изоставане“, заяви Гечев.

Той каза още, че българският бюджет е безпомощен при една икономическа криза. Народният представител заяви, че БСП ще подкрепи отделни стъпки на правителството като повишението на заплатите на учителите на второ четене, но това не е достатъчно. “Къде са парите за подобряване на материалната база на професионалните училища и техническите университети?“, пита той. Според Румен Гечев друг проблем е, че се увеличават драматично разходите в здравеопазването при съмнителен ефект - фалирали държавни и общински болници, болнични и детски отделения в трагично състояние при нереформирана здравна система.

България

Икономика

Култура

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие