Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт15102019

Брой 199, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Стефан Данаилов подкрепи Вежди Рашидов за драконовските мерки срещу вандализма

Стефан Данаилов подкрепи Вежди Рашидов за драконовските мерки срещу вандализма

Стефан Данаилов подкрепи Вежди Рашидов за драконовските мерки срещу вандализма

Проф. Стефан Данаилов подкрепи с подписа си предложените промени в чл. 200 на действащия Закон за културното наследство за вдигане десетократно санкциите, към тези, които  безразсъдно и безмилостно  посягат на националното богатство на България.

 „Нашето Отечество е уникална територия в Света със своите природни дадености и още по-богато на наследените от дедите ни недвижими културни ценности. Вълнувам се, когато някой  безотговорно и немърливо се отнася към националния ни дълг да съхраним безценните дарове на миналото ни. Би трябвало да поведем национален поход на нетърпимост към рушителите, които като собственици, ползватели, концесионери посягат волно или неволно заличават паметта на народа ни и не пазят недвижимите паметници на културата с национално и световно значение, сътворени от творческия гений на народа ни.

Няма цена, която да е недопустима за наказание на тези, които посягат на свидетелствата на националната ни гордост и не се чувстват длъжни да полагат усилия да съхранят сътвореното от дедите ни или недостижимата природа.

Затова се присъединих към предложените промени от колегата Вежди Рашидов и бих участвал във всяка инициатива, която ще помогне за прилагане на тези, според мен, справедливи санкции срещу вандалите.

Веднъж разрушените недвижими културни ценности безвъзвратно губят своята стойност и дори да бъдат възстановени - копията не стават оригинали!”

Това се казва в разпространено мнение на проф. Данаилов до медиите.

 

България

Икономика

Култура

Спорт

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия стана третият отбор, който се класира на Евро 2020. “Сборная“ отвя с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в гру...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...