Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24022020

Брой 290, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81079 BGN ↓ 1 GBP = 2.34203 BGN ↑ 1 CHF = 1.84338 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова свали доверието си от Жаблянов

Корнелия Нинова свали доверието си от Жаблянов

Корнелия Нинова свали доверието си от Жаблянов

Чух разумните критики и ще ги отразя в бъдещата дейност на партията, категорична беше Корнелия Нинова пред пленума

В остър доклад пред Националния съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова обявила, че сваля доверието си от Валери Жаблянов и иска неговата оставка от Изпълнителното бюро на партията, научи Епицентър.бг. Нинова предложила още да бъде увеличен съставът на Изпълнителното бюро, за да се чуват различните мнения в партията. Тя излязла и с предложение да се създаде Национален дискусионен клуб. Очаква се да го оглави Янаки Стоилов, прогнозира сайтът.

Имаше разнобой по политически решения и действия на парламентарната група. Очевидно с цел да се отдели ИБ от парламентарната група, има дефекти, предлагам да засилим комуникацията между Бюрото и парламентарната група, посочила тя. Нинова е разговаряла с младежката структура, трябва да засилим разговора с младите, подчертала още лидерът на БСП. Нинова дала и предложенията си за нов състав на ИБ. Съставът на бюрото да бъде увеличен на 21 души, предложила още тя. Предложенията били да бъдат включени Милка Христова, Асен Гагаузов, Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева, Манол Генов, председателят на МО Николай Бериевски, като едновременно с това е предложила да бъде освободен Валери Жаблянов. Аргументите ми - започвам с най-малко важното. За малко щяхме да останем без документи за последното заседание на конгреса, предупреди тя. Вторият ми аргумент е за идеологията. Валери е председател на комисията по идеология и от 2017 г. тя почти не се е събирала, мотивира се Нинова. На трето място е най-сериозното - заседанието на ПАСЕ и неговото отсъствие. Това налага сега да даваме обяснение. Там се гласуваха ограниченията на Русия, Истанбулската конвенция и доклада за корупцията в България. Не сме информирани, че Жаблянов ще отсъства, така че да можем да изпратим негов заместник. Свалям доверието си от него и бих искала да напусне Бюрото, може би е редно той да си подаде оставката, завила Нинова пред пленума. Георги Пирински, Атанас Мерджанов и Велислава Дърева защитили Жаблянов, който отказа да подава оставка.

Чух разумните критики и смятам да ги отразя в бъдещата работа на партията. За мен е съществен въпросът за идеологията. За съжаление в България никой не говори за това. Ние останахме единствената партия с идейна основа, припомни Нинова. Преди конгреса се чуха различни мнения за модерното ляво, за европейската левица, за консерватизма. Тези въпроси трябва да дискутираме, но не сами, затворени в себе си. Предлагам да създадем Национален дискусионен клуб с различни партии от левия спектър, различни институти, движения и да започнем съществена дискусия за две неща - демокрацията и модерното ляво у нас и в Европа. В разговорите да се включат и европейски лидери, политици, специалисти. Светът се променя и поставя различни предизвикателства пред идеите. Ние трябва да отговорим на тези предизвикателства, казала още пред пленума Нинова.

България

Икономика

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Това, което не се знае, е колко време България ще престои в чакалнята, а оттам идва и голяма несигурност, казва финансистът Димитър Чобанов

З...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

Емблематичната пиеса на световноизвестния руски писател и драматург А П Чехов оживея на Камерна сцена на Нардния театър „Ив. Вазов” в премие...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Няма решение къде да отиват непотърсените 100 милиона лева по неофициални данни

Собствениците на земи, които са служебно разпределени за обра...

Прочети още:

Loading...