Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон19082019

Брой 159, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76583 BGN ↑ 1 GBP = 2.14848 BGN ↑ 1 CHF = 1.80194 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Елена Йончева: Борисов ни вади от ЕС като начин на живот и правила

Елена Йончева: Борисов ни вади от ЕС като начин на живот и правила

Елена Йончева: Борисов ни вади от ЕС като начин на живот и правила

Над 7 000 000 000 лева са влезли в земеделието, 70% от тях са отишли в 100 фирми, приближени на властта

„Защо Северозападна България е най-изостаналият регион и тук е най-голямата бедност и смъртност. Дават ни милиарди, къде отиват те? Защо не се насочват към тези региони?“ Това заяви при среща с жителите на гр. Мездра водачът на листата на “БСП за България“ Елена Йончева. Тя обясни, че приоритет на ЕС е изравняване на различията не само между страните, но и между отделните региони в отделните държави. „Борисов не го интересува съдбата на хората, а забогатяването на една определена група”, категорична бе тя.

Йончева попита и какво се случва с българското село. Тя обясни, че над 7 млрд. лв. са влезли в България за селското стопанство, но 70 % от тях са отишли само в 100 фирми, въпреки че много земеделски производители живеят под прага на бедността. „С тази политика Борисов ни изважда от ЕС като начин на живот”, заяви водачът на листата на левицата. Тя обясни, че България намалява с 45 хил. души всяка година „Ако тази тенденция продължи, ще ни трябват 47 години да настигнем ЕС и то, ако той остане на тези нива. Водената от правителството политика гарантира бедност не само на това поколение, но и на следващите”, наблегна Йончева. Тя подчерта, че алтернативата, която левицата предлага, е средствата, които се дават на България за земеделие, да отидат в малките и средните производители, при младите фермери.

Елена Йончева обясни, че друг проблем на много региони в България е демографската криза. Като предложения на левицата за борба с демографската криза тя посочи семейно подоходно облагане, намаляване с 50 лв. на данъците на работещи родители, безплатни детски градини, качествено образование и здравеопазване във всички региони, така че болници, като тези в Мездра и Враца, да не са на прага на фалит.

Проф. Мариана Модева: Да уважаваме българското културно-историческо наследство

„Искаме промяна в Европа, да се борим с различните скорости на ЕС, промяна за социална Европа, в която хората са в центъра на политиката, а не различни корпоративни интереси”, заяви кандидатът за евродепутат проф. Мариана Модева.  Тя подчерта, че вече 12 години след влизането ни в ЕС България е все още на различни скорости. По думите й българското културно-историческо наследство е изключителна ценност и трябва да го уважаваме, също като европейското. „Имаме какво да предложим като конкретни стъпки за подобряване на живота на хората у нас, така че Северозападна Българя да не е сред най-бедните региони в ЕС. Трябва да се работи за изравняване на стандарта и доходите, а не да изгубим близо 2 млн. души, колкото до момента са напуснали страната ни. Затова европейските избори са важни, те са тест за управлението у нас”, коментира проф. Модева.

Кирил Добрев: На 26-ти май ще се борим за своята свобода с номер 18

„На 26-ти май ще се борим за своята свобода с номер 18”. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Той обясни, че става въпрос за свободата да гласуваме, да говорим- каквото мислим „Ние сме в задънена улица и шансът, който имаме е на 26-ти май, е да се преборим за промяна.“- каза той. По думите му на 26-ти залагаме бъдещето на България. „Знаете какъв натиск ще има за местните избори. Разчитаме на вас. Без общата подкрепа, няма да се справим. Изборите са европейски, но решаването на всеки един български проблем минава от там”, заяви той.

На събитието присъстваха народните представители от областта Николай Иванов и Иван Генов, областният председател на БСП–Враца Ивайло Лилов, кметът на Мездра – Генади Събков и председателят на БСП-Мездра д-р Илиана Михайлова.

 

България

Икономика

Вълканов: Без чума до 10 години щяхме да задоволяваме вътрешното търсене на месо до 75 процента

Вълканов: Без чума до 10 години щяхме да задоволяваме вътрешното търсене на месо до 75 процента

А политиците кършат безпомощно пръсти, защото знаят, че хем не са си свършили работата, хем идват избори, пък им се остава на власт

Един от п...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Васил Симов: Цените на пшеницата може да изпреварят миналогодишните

Васил Симов: Цените на пшеницата може да изпреварят миналогодишните

На международните борси се наблюдава засилено търсене на хлебно зърно

Международните зърнени пазари се диктуват от контрастни настроения през...

Прочети още:

Loading...