Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон30032020

Брой 60, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78175 BGN ↑ 1 GBP = 2.17937 BGN ↑ 1 CHF = 1.84844 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Бойко Борисов: Национална стратегия за детето няма

Бойко Борисов: Национална стратегия за детето няма

Бойко Борисов: Национална стратегия за детето няма

Национална стратегия за детето няма, заяви на заседанието на МС министър-председателят Бойко Борисов. По думите му той е възложил на социалния министър сутрин, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма.

Борисов осъди гражданските протести от миналата седмица, защото били безпочвени, коментира Нюз.бг. От Държавната агенция за защита на детето определиха разпространената информация като “фалшива новина“. Вицепремиерът Томислав Дончев изтъкна, че има деца, които са жертва на сексуално насилие и са жертви в семейството си. По този повод той запита дали има нормален човек, който смята, че детето трябва да се остави в семейството. По думите му в такива случаи се правят спекулации, докато истината изглежда по съвсем друг начин. Когато мине през всички обсъждания, е ясно, че при нормални семейства, децата няма да бъдат отнемани от родителите, отбеляза Дончев. Случаите са единични, но мерки трябва да се вземат по закон, уточни Борисов. Целта на стратегията според него е да защити децата, попаднали в семейства, в които страдат. 40 200 деца са върнати в класните стаи тази година, припомни той.

Припомняме, че в цялата страна се проведоха протести срещу Стратегията за детето. Те бяха организирани в социалните мрежи. Протестиращите излязоха с искането за разследване на Социалните служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа.

България

Икономика

Култура

“Танцът“ на Анри Матис ни привлича в галерия „Ермитаж”

“Танцът“ на Анри Матис ни привлича в галерия „Ермитаж”

Какво заковава погледите върху критикуваната творба на Матис “Танцът“. Парадоксът се състои в това, че Матис постоянно бил критикуван, но по...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство

Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство

Бюджетът да се формира от недоговорираните средства по ресорните програми

България предлага Европейската комисия да предостави възможност на ...

Прочети още:

Loading...