Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб25052019

Брой 97, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75081 BGN ↓ 1 GBP = 2.21548 BGN ↓ 1 CHF = 1.73821 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Бойко Борисов: Национална стратегия за детето няма

Бойко Борисов: Национална стратегия за детето няма

Бойко Борисов: Национална стратегия за детето няма

Национална стратегия за детето няма, заяви на заседанието на МС министър-председателят Бойко Борисов. По думите му той е възложил на социалния министър сутрин, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма.

Борисов осъди гражданските протести от миналата седмица, защото били безпочвени, коментира Нюз.бг. От Държавната агенция за защита на детето определиха разпространената информация като “фалшива новина“. Вицепремиерът Томислав Дончев изтъкна, че има деца, които са жертва на сексуално насилие и са жертви в семейството си. По този повод той запита дали има нормален човек, който смята, че детето трябва да се остави в семейството. По думите му в такива случаи се правят спекулации, докато истината изглежда по съвсем друг начин. Когато мине през всички обсъждания, е ясно, че при нормални семейства, децата няма да бъдат отнемани от родителите, отбеляза Дончев. Случаите са единични, но мерки трябва да се вземат по закон, уточни Борисов. Целта на стратегията според него е да защити децата, попаднали в семейства, в които страдат. 40 200 деца са върнати в класните стаи тази година, припомни той.

Припомняме, че в цялата страна се проведоха протести срещу Стратегията за детето. Те бяха организирани в социалните мрежи. Протестиращите излязоха с искането за разследване на Социалните служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа.

България

Икономика

Булевард за 120 млн. лева във Варна се превърна във водопад

Булевард за 120 млн. лева във Варна се превърна във водопад

Двуетажно кръстовище на пътното съоръжгение пропадна часове, след като премиерът похвали качеството му, без да има акт 16

Проливен дъжд с гра...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Защо поскъпва пшеницата на световния пазар?

Прогнозите за производството на пшеница в двете световни суперсили САЩ и Русия спряха свободното падане на цените и обърнаха посоката към по...

Прочети още:

Loading...