Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08042020

Брой 67, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79681 BGN ↓ 1 GBP = 2.22019 BGN ↓ 1 CHF = 1.84826 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Почина кореспондентът на БТА в Благоевград Емил Михайлов

Почина кореспондентът на БТА в Благоевград Емил Михайлов

Почина кореспондентът на БТА в Благоевград Емил Михайлов

Българската телеграфна агенция вчера съобщи тъжната вест, че е починал Емил Михайлов, дългогодишен кореспондент на агенцията за Благоевград и региона. Емо Михайлов беше изключителен професионалист и страхотен човек. БТА изказва своите искрени съболезнования на семейството му.

Към тези кратки редове на агенцията искам да кажа и моите прощални думи за Емил Михайлов, с когото заедно работихме в младежките си години в окръжния всекидневник „Пиринско дело” в отдел „Вътрешна информация”. Точен, прецизен, добряк - такъв бе и така ще бъде запомнен вечно усмихнатият Емил. Случи се така, че за известно време станах кореспондент на БТА за окръга, но в интерес на истината агенционната журналистика не ми допадна и моето място в края на 1986 г. зае Емил Михайлов, за да остане по последните си земни дни на кореспондентския си пост. А този пост е като в казармата-винаги готов в ден и нощ да потърсиш истината и да я поднесеш вярно на читателя. Тази своя мисия Емил Михайлов изпълняваше точно и прецизно, каквато е и мисията на БТА. Винаги, когато срещах неговото име върху разработени от него значими обществени теми от живота на родния ни Пирински край, намирах начин те да бъдат публикувани и на страниците на в. „Земя”, защото перото на колегата умееше да се докосва и до човешките души. Емил Михайлов бе роден за БТА-нец и неговото име остави ярки следи в агенционната ни журналистика.

Бог да го прости и мир на праха му!

Петър ХАДЖИЕВ

България

Икономика

Култура

Спорт

Стилиян Петров обмисля за президентския пост в БФС

Стилиян Петров обмисля за президентския пост в БФС

Следващите няколко месеца мога да дам финалното си мнение, заяви една от легендите на българския футбол

Една от легендите на българския футбо...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Десислава Танева: Отваряме фермерските пазари!

Десислава Танева: Отваряме фермерските пазари!

Фермерските пазари отново ще заработят в условията на извънредното положение. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа заповедта...

Прочети още:

Loading...