Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон27012020

Брой 270, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Мръсният въздух идва в София в края на годината

Мръсният въздух идва в София в края на годината

Мръсният въздух идва в София в края на годината

Въздухът в София засега не е замърсен с фини прахови частици (ФПЧ). Очаква се повишено ниво на ФПЧ около Нова година, предупреди пред БНТ главният експерт в Изпълнителната агенция по околната среда (ИАОС) Тодорка Петкова. Тя е категорична, че измерванията в момента в столицата не показват високи нива на замърсяване.

По думите на експерта през миналата 2017 година най-високи стойности, които превишавали допустимите норми на замърсяване на въздуха, са констатирани в Пловдив, Монтана и Видин. Петкова съобщи, че в понеделник миналата седмица, 19 ноември, са установени превишения на ФПЧ два пъти в Смолян. Там са регистрирани превишения и във вторник и сряда. Във вторник, 20 ноември, концентрацията на ФПЧ над допустимите норми е имало още и в Благоевград, както и в Павлово, коментира Нюз.бг. През четвъртък не е констатирано превишаване, защото имало силен вятър.

България

Икономика

Култура

Спорт

Мишел Платини се завърна във футбола

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини се завърна в управлението на футбола. 64-годишният французин стана съветник на президента на Междуна...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие