Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21022019

Брой 290, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN1 GBP = 2.2495 BGN1 CHF = 1.72441 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нинова: Срещата “16+1“ е възможност за България. Дали и Борисов смята, че Китай и Русия са заплаха?!

Нинова: Срещата “16+1“ е възможност за България. Дали и Борисов смята, че Китай и Русия са заплаха?!

Нинова: Срещата “16+1“ е възможност за България. Дали и Борисов смята, че Китай и Русия са заплаха?!

Как позицията на зам.-шефа на управляващата партия кореспондира с обявените от премиера усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната му визита в Москва, пита лидерът на БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също ли смята като заместника си Цветан Цветанов, че Русия и Китай са заплаха за сигурността, попита във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчертава, че срещата в София “16+1“ е възможност България да засили ролята си в региона, да бъде мост между Изтока и Запада и да привлече инвестиции, които ще са от полза за хората. Корнелия Нинова е в Родос, Гърция, където участва в Сими симпозиум — международна кръгла маса на лидери на мнение от целия свят. Епицентър припомня, че в неделя Цветанов направи изявление в парламента, че Русия и Китай са заплаха за сигурността и мира. В Гърция заедно с представители на Китай, на европейски страни и страните от Западните Балкани дискутирахме перспективите за нашия регион, които могат да се очертаят на срещата в София „16+1– Европейски съюз, Балкани и Китай”. Тази среща е възможност България да засили ролята си в региона, да бъде мост между Изтока и Запада и да привлече инвестиции, които ще са от полза за хората, обясни Нинова. Много нелепо би прозвучало тук изказването на втория човек в ГЕРБ и председател на парламентарната груп Цветанов, че Китай и Русия са заплаха за нас и би породило много учудване какво става в България точно преди срещата Европа-Китай. Министър-председателят потвърждава ли позицията му, че Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността? Призоваваме премиера да се разграничи, категорична е Нинова. Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната парламентарна група правителство. Корнелия Нинова се обърна към министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов със следните въпроси:

Как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната си визита в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за “основна заплаха за мира и сигурността“? Как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 67 юли среща в София Китай — Централна и Източна Европа? Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна — “основна заплаха за мира и сигурността“? Настояваме българският министър-председател да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи категорично със съответните действия по отношение на втория човек в партията му. Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи, заявява още лидерът на БСП.

България

Икономика

Култура

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

Произведенията за Лиско на Борис Априлов са с изключително висока художествена стойност, съизмерима със световните произведения от рода на „…

Прочети още:

Loading...

Спорт

ЦСКА без двама титуляри за дербито с Левски

ЦСКА без двама титуляри за дербито с Левски

Защитникът на „червените” Ангел Лясков се разминал с ослепяване в двубоя с Ботев (Вр)

ЦСКА остана без двама титуляри, след като Кристиян Мали…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие