Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN1 GBP = 2.2495 BGN1 CHF = 1.72441 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще учат за праисторическите хора и техния начин на живот. Заниманията са част от проекта “Един ден от живота на праисторическия човек“ на туристическо дружество “Приста“, съобщи председателят на дружеството Сашо Попов.

Под формата на игра над 100 деца ще се пренесат назад във времето, когато са съществували праисторическите хора, уточни „Дарик радио”. Първите занимания ще се състоят на 2 юни (събота). Началото ще бъде поставено с 20-минутен туристически поход по поречието на река Русенски Лом. Край село Басарбово, до хижа “Алпинист“, има голяма скална ниша, където ще се състоят игрите. Децата ще научат кои са праисторическите хора, след което ще изработят оръжия от онова време — копия с кремъчни остриета, лъкове, стрели. Ще има и стрелби по мишени — големи рисунки на животни, които не са реалистични, за да не се предизвика у децата агресия. Програмата включва и рисуване с въглен. Попов обясни, че друга група деца ще запали огън. За целта няма да се използва кибрит, а магнезиева запалка. След това малките участници ще си приготвят месо на жар. За автентичното пресъздаване на всекидневието на палеолитния човек на децата ще помагат инструктори от туристическото дружество, художник от Русенската художествена галерия и археолог от Регионалния исторически музей. Попов обясни, че до есента всеки месец ще има по едно занимание. Проектът се осъществява по програмата “Знание и растеж“ на общинската фондация “Русе — град на свободния дух“.

България

Икономика

Култура

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

Произведенията за Лиско на Борис Априлов са с изключително висока художествена стойност, съизмерима със световните произведения от рода на „…

Прочети още:

Loading...

Спорт

ЦСКА без двама титуляри за дербито с Левски

ЦСКА без двама титуляри за дербито с Левски

Защитникът на „червените” Ангел Лясков се разминал с ослепяване в двубоя с Ботев (Вр)

ЦСКА остана без двама титуляри, след като Кристиян Мали…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие