Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон23072018

Брой 143, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67595 BGN1 GBP = 2.18663 BGN1 CHF = 1.68128 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Избраха „враг” на Иванчева за временен кмет на „Младост”

Избраха „враг” на Иванчева за временен кмет на „Младост”

Избраха „враг” на Иванчева за временен кмет на „Младост”

Задържаният кмет и заместничката й не са отстранени окончателно

Специализираният апелативен съд вчера тряб­ваше да реши ще бъдат ли отс­т­ранени от длъж­ност задър­жаните за под­куп – кметицата на „Младост“ и ней­ната замес­т­ничка, предаде БНР. Съдът се очак­ваше да раз­г­леда обжал­ването на ней­ното отс­т­раняване, но се оказа, че заседание няма да има. Това означава, че Иван­чева не е отс­т­ранена от длъж­ност окон­чателно. След­ващото заседание е нас­рочено за 5 юни в 14 ч. Десис­лава Иван­чева и Биляна Пет­рова обаче поис­каха време да четат материалите по делото и съдът пренас­рочи заседанието за другия втор­ник. Ситуацията в „Младост” юридически остава патова, предуп­реди Нюз.бг. Иван­чева поиска на мяс­тото ѝ СОС да сложи пиарът ѝ Петър Кър­джилов, защото щял да продължи каузата “Зелен Младост“, комен­тира Епицен­тър. Десис­лава Иван­чева, Биляна Пет­рова и бив­шият районен кмет Петко Дюл­геров вече повече от месец са в ареста по обвинение в искане и получаване на под­куп. Прокуратурата поиска времен­ното прек­ратяване на правомощията им, след като стана ясно, че от килията си в Национал­ното след­с­т­вие Иван­чева е издала заповед за увол­нението на заместник-кмета на „Младост“ Румен Русев, който е един от основ­ните свидетели срещу нея. Във факта, че иска да управ­лява общината, макар и „под стража“, прокуратурата видя опасен прецедент, но и предуп­реж­дение към свидетел­с­т­валите срещу нея хора от общин­с­ката админис­т­рация. Наб­людаващите прокурори раз­четоха в увол­нението на Русев опит да бъде притис­нат, за да оттегли показанията си. Столич­ните общинари пък изб­раха архитект Румен Русев за и.д. районен кмет на “Младост“. Два часа са продъл­жили дебатите в Столич­ният общин­ски съвет, съобщи БНР. Елен Гер­джиков поиска да бъде спазена волята на арес­туваната Десис­лава Иван­чева и да се наз­начи бив­шият PR на района Петър Кър­джилов. От БСП пък комен­тираха, че кметът трябва да е ком­петен­тен човек, какъвто според тях е архитект Румен Русев. Служители на район­ната админис­т­рация присъс­т­ващи на заседанието под­к­репиха Русев и смятат, че до този момент админис­т­рацията на “Младост“ се е управ­лявала от неком­петен­тни хора и че с наз­начаването на Русев ще се сложи ред в работата, комен­тира Нюз.бг. Преди заседанието на СОС служители от район „Младост“ зап­лашиха с непод­чинение, ако се избере Петър Кър­джилов за временен кмет, съобщи БНТ. Кър­джилов, който бе наз­начен вчера за зам.- кмет, за да може да учас­тва в избирането, присъс­тва на заседанието и показа заповедта си за наз­начение, под­писана от сегаш­ния и.д. кмет Владимир Клисуров, посочен от Иван­чева и оттег­лил се впос­лед­с­т­вие. Припом­няме, Десис­лава Иван­чева беше изб­рана убедително за кмет на столич­ния район “Младост“ като независим кан­дидат през ноем­ври 2016 година. Тогава тя спечели 59,82 % от вота на гласоподавателите. На 17 април Иван­чева беше арес­тувана показно на бул. “Васил Лев­ски“ в цен­търа на София със 70 хил. лв., за които се твърди, че тя е взела като под­куп според прокуратурата.

България

Обраха банка в Несебър като във филм

Обраха банка в Несебър като във филм

Бан­ков клон в Несебър беше обран в мал­ките часове в петък, като краж­бата е станала като в екшън филм – през дупка в стената, предаде аген­ция…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Заразата дошла от Турция през неофициален портал в оградата ?

Заразата дошла от Тур­ция през неофициален пор­тал в оградата ?

Говедовъдите се притесняват да не мине и шап от комшиите

Чумата по дреб­ните преживни животни може да дошла в нашата страна с хора, минаващи п…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Loading...

Свят

Бивш съвет­ник на Тръмп ще се опитва да раз­пали дясна революция в Европа

Стив Банън иска да създаде конкурент на “Отворено общество“ на Сорос

Стив Банън съз­дава фон­дация в Европа, която да под­к­репя десни популис­тки…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Голямото клане на животни дойде от СДС през 90-те. Сега всичко да изколят, няма да се усети

Голямото клане на животни дойде от СДС през 90-те. Сега всичко да изколят, няма да се усети

Към 1989 в България имаше около 11 млн. овце и към 2,5 млн. крави, днес у нас са останали 1,3 млн. овце и към 350 хил. крави.

Страшно е да гл…

Прочети още:

Loading...