Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт16072019

Брой 134, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.73805 BGN ↑ 1 GBP = 2.17828 BGN ↑ 1 CHF = 1.76408 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Експерт: Хоризонтът за членство в ЕС на Западните Балкани се замъгли

Експерт: Хоризонтът за членство в ЕС на Западните Балкани се замъгли

Проблемът не е, че няма конкретна дата за присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, а че след приемането на декларацията в София се замъгли хоризонтът за членството. Това коментира в интервю за БНР Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения и бивш зам.-министър на външните работи.

“Ако говорим за това, което се случи в София, аз бих разграничил събитието от политиките. Ние имахме едно успешно събитие, което постигна възможното, но ролята на едно председателство не е организирането на събития, а генерирането на политики и през призмата на политиките на Европейския съюз за Западните Балкани декларацията от София беше по-скоро крачка назад. Крачка назад както в сравнение със Солунския дневен ред, така и със стратегията на Европейската комисия, която беше предложена само преди три месеца. Липсват два основни политически момента в тази декларация, които очертават бъдещето на Западните Балкани. Изчезна изобщо темата разширяване. Терминът разширяване на Европейския съюз със Западните Балкани беше заменен с европейска перспектива. Всеки, който познава терминологията на Европейския съюз, знае, че това е най-ниският ангажимент към съответната страна, който незадължително завършва с членство“, каза той.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Продължава пръскането срещу комари

Продължава пръскането срещу комари

От вторник, 16 юли 2019 г., продължават инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите площи по поречието на...

Прочети още:

Loading...