Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Разбиха банда трафикатни, внасяли наши просяци в Швеция

Разбиха банда трафикатни, внасяли наши просяци в Швеция

Разбиха банда трафикатни, внасяли наши просяци в Швеция

Швед­с­ката полиция разби меж­дународна прес­тъпна група за трафик на хора, внасяла бъл­гар­ски просяци в Швеция, съобщи мес­т­ната редак­ция на The Local, цитирана от аген­ция “Фокус“. Полицейс­ката операция срещу трафикан­тите се е провела при сът­руд­ничес­т­вото на бъл­гар­с­ките власти в Крунубери и Кал­мар, както и на бъл­гар­ска територия.

Задър­жани са четирима мъже и една жена по подоз­рение в учас­тие в трафик на хора, пети мъж е арес­туван за пране на пари. У нас задър­жаните са двама мъже на въз­раст между 40 и 60 години, за които е издадена заповед за екс­т­радиция в Швеция. Род­ната полиция издирва трети мъж, за когото пред­с­тои да бъде издадена меж­дународна заповед за арест.

Операцията е стар­тирала през април, когато двама мъже са отв­лекли бъл­гарин във Век­шьо и след това са го под­ложили на побой. В рам­ките на след­с­т­вените дейс­т­вия полицията е успяла да прос­леди прес­тъп­ната мрежа до основата й във Век­шьо и е установила, че дос­тавя в страната бъл­гари, принуж­давайки ги да просят. Общо 20 бъл­гари – мъже и жени на въз­раст между 20 и 40 години, са станали жер­тва на трафикан­тите, комен­тира Днес.бг.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...