Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28052020

Брой 98, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77948 BGN ↓ 1 GBP = 2.18297 BGN ↓ 1 CHF = 1.83216 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Недоволни софиянци излязоха на протест и призоваха Фандъкова „да слезе”

Недоволни софиянци излязоха на протест и призоваха Фандъкова „да слезе”

София излязоха на протест срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова, организиран от НПО “Спаси София“. Протестът е под надслов “#ДанчеСлез – протест за цялостно творчество“ и е резултат от натрупването на неразрешени и новосъздадени проблеми с градското управление, коментираха организаторите на недоволството от столичния кмет. Трябва да покажем на общината, че не партийното й и лично его е важно, а това хората в София да живеят в един по-зравословен, по-устойчив, по-добър и зелен град, допълниха те. Според тях едни от основните проблеми на столицата са замърсяването на въздуха, презастрояването и липсващата инфраструктура в кварталите, некачествените ремонти, бавен градски транспорт, неизползваеми велоалеи и унищожаването на паметници на архитектурата.

По време на форума на ГЕРБ вчера кметът Фандъкова отговори на протестиращите: „С подкрепата на ЕК и правителството, личната подкрепа на Бойко Борисов и средствата от бюджета на СО гарантираме развитието на важния проект за метрото“, обясни кметът. „Всяка година София се превръща в строителна площадка, но ако искаме да наваксаме годините на разруха трябва да продължаваме да работим упорито. Наложихме темп на строителство и развитие, каквото градът не познава отдавна“, коментира Йорданка Фандъкова.

„Когато се работи се допускат и грешки, не сме безгрешни и идеални. Никога не съм крила проблемите, говоря за тях открито. Важното е, че изисквам тези грешки и пропуски да бъдат премахвани“, каза още кметът.

България

Икономика

Култура

Соня Йончева и Красимира Стоянова в сезона на Виенската държавна опера

Първата премиера на Винската държавна опера за новия сезон е на 7 септември, а заглавието е „ Мадам Бътерфлай “ от Джакомо Пучини. Досегашна...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Цветомир Найденов: Няма да зарежа ЦСКА 1948

Цветомир Найденов: Няма да зарежа ЦСКА 1948

Феновете трябва да избират президента на клуба с гласуване, катагоричен е бизнесменът

Собственикът на efbet Цветомир Найденов говори пред БЛИ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие