Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря13122017

Брой 242, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66227 BGN1 GBP = 2.22082 BGN1 CHF = 1.6758 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) На ден хващат по 1 000 нарушители на пътя

На ден хващат по 1 000 нарушители на пътя

По 1 000 нарушители на пътя хващат служителите на “Пътна полиция“ всеки ден, обяви пред БНТ главният инспектор Росен Рапчев от “Пътна полиция“.

Най-тежките нарушения са шофирането след употребата на алкохол или под въздействието на наркотични вещества.

Според Рапчев новите разпоредби в Закона за движение по пътищата ще увеличат броя на санкционираните, което ще спре част от шофьорите да карат пияни или без книжка. Предвижда се и служителите на “Пътна полиция“ да започнат да проверяват и пътниците в колите, които се спират са проверка.

Рапчев сподели, че летния сезон е най-натовареното време във връзка с безопасността на движението по пътищата, защото имало много туристи и пътищата били най-натоварени. Това била и причината всички налични екипи на “Пътна полиция“ да бъдат мобилизирани на главните пътища и автомагистралите най-вече в районите на курортните комплекси и границата с Гърция и Турция.

През лятото ще се осъществява и засилен контрол върху скоростта на шофиране, която е една от главните причини за повечето произшествия. Агресивните водачи ще бъдат изкарвани от пътя, добави Рапчев.

По думите му са предвидени специализирани операции за летния сезон.

България

Икономика

Култура

Кои са номинирани за наградите „Златен глобус“

Звездите на музиката Мери Джей Блайдж, Марая Кери и Ник Джонас попаднаха сред номинираните за наградите „Златен глобус“.

Блайдж получи номина…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие